Van 2D naar augmented reality: HB Adviesbureau bestaat 25 jaar

1 september 2017
Van 2D naar augmented reality: HB Adviesbureau bestaat 25 jaar Van 2D naar augmented reality: HB Adviesbureau bestaat 25 jaar Zoom

HB Adviesbureau in Alkmaar - dochter van GP Groot infra en engineering- . viert in september haar 25-jarig jubileum. Het bureau is in 25 jaar uitgegroeid tot een gerenommeerd advies- en ingenieursbureau op het gebied van milieu, infra, sport en natuur. Het werkgebied is in de loop der jaren van Noord-Holland uitgebreid naar Zuid-Holland. Directeur Ruud Zonneveld: ,,Hoewel er de afgelopen 25 jaar veel is veranderd, is ons uitgangspunt nog steeds hetzelfde. We willen samen met onze opdrachtgevers creatieve en technische oplossingen bedenken voor bestaande en toekomstige openbare ruimte. Worden onze opdrachtgevers nu nog voorzien van 2D tekeningen en geschreven bestekken, in de nabije toekomst krijgen onze opdrachtgevers steeds vaker 3D en virtual reality producten gepresenteerd.”

Het bedrijf is uitgegroeid tot een middelgroot advies- en ingenieursbureau dat zich een stevige positie heeft verworven. Opdrachtgevers worden maximaal geadviseerd en ondersteund op het gebied van infra, sport, milieu en natuur. HB Adviesbureau heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en inrichting van de werk- en leefomgeving in de werkregio: het heeft haar sporen nagelaten in het landschap, in dorpen en in steden.

3D en virtual reality
Zijn het nog vooral ‘platte’ tekeningen in 2D met een geschreven contract of rapport voor de opdrachtgever en aannemer, met alle technische ontwikkelingen op het gebied van 3D, virtual en augmented reality wordt het wezenlijk anders. De ingenieurs en 3D artists van HB Adviesbureau zijn al volop aan het experimenteren om met nieuwe technieken meer toegevoegde waarde voor de klant te creëren.

Bezoek de site van HB Adviesbureau voor meer informatie.

Delen