GP Groot inzameling en recycling kiest voor Waste Insight

23 juli 2014
GP Groot inzameling en recycling kiest voor Waste Insight GP Groot inzameling en recycling kiest voor Waste Insight Zoom

Waste Insight gaat alle operationele processen van GP Groot inzameling en recycling herautomatiseren. De overeenkomst werd vorige week woensdag ondertekend door Wim Horeman, directeur GP Groot inzameling en recycling (r) en Hans Buskens, commercieel directeur Waste Insight.

Totale ordertraject herautomatiseren
De herautomatisering beslaat het totale operationele traject; vanaf de contractfase, uitvoering van de opdracht tot en met facturatie. Het gaat dan onder meer om het plannen van personeel en voertuigen, inclusief lang transport, de planning voor de afzetcontainers, inzameling van huisvuil en recycling, blijkt uit een toelichting van Emiel Kort, manager bedrijfsprocessen en Marcel van den Berg, functioneel applicatiebeheerder van GP Groot inzameling en recycling.

De speerpunten voor de keuze liggen vooral op gebied van de thema’s eenvoudigere administratie, klantgericht informatie vastleggen, digitalisering en kostenbesparing. Daarnaast biedt Waste Insight een volledige integratie met de financiële administratie in Afas Profit. Door de keuze voor Pieter Bas zal medio 2015 definitief afscheid genomen worden van het huidige systeem.

Waste Insight bedrijfsbreed invoeren
Behalve de twee vestigingen van GP Groot in Alkmaar en Haarlem gaan ook de zes zelfstandige dochters met Waste Insight werken, waaronder Roele De Vries, Sortiva, PCC, Visser ATR en de NNRD.
'De planning is dat we in september 2014 starten met het gefaseerd implementeren, uiterlijk eind volgend jaar zijn we met de alle locaties live met Waste Insight’, aldus Kort en Van den Berg.


 

Delen