Compacte FUSO Canter huisvuilwagen voor GP Groot

7 december 2018
Compacte FUSO Canter huisvuilwagen voor GP Groot Compacte FUSO Canter huisvuilwagen voor GP Groot Zoom

Afgelopen week heeft GP Groot inzameling en recycling uit Alkmaar een FUSO Canter 9C18 in gebruik genomen als huisvuilwagen. Voor het inzamelen in de gemeenten Edam en Volendam is een compacte vrachtwagen gewenst met een relatief hoog laadvermogen. De Canter voldoet aan beide eisen.

FUSO Canter 9C18

GP Groot heeft voor voor het eerst een FUSO Canter aangeschaft. Het bedrijf heeft een jaar lang via een verhuurbedrijf een FUSO Canter met kraakperswagenopbouw in gebruik genomen. Voor het specifieke werk in de gemeenten Edam en Volendam zocht men een vrachtwagen met kleine wielbasis om door de nauwe, typisch Hollandse, straten te kunnen manoeuvreren. Maar dat mocht niet te veel ten koste gaan van het laadvermogen. De gehuurde Canter beviel zo goed, dat GP Groot besloot er zelf één aan te schaffen bij Gomes Noord Holland, met wie men al vaker zaken deed voor de trucks van Mercedes-Benz. Afgelopen week werd de FUSO Canter 9C18 met een GVW van 8,55 ton in gebruik genomen. De compacte frontstuur truck heeft een laag eigen gewicht en een korte wielbasis. Tevens is de Canter standaard uitgerust met Duonic automaat en airconditioning.

Kraakperswagen opbouw

De nieuwe Canter van GP Groot heeft een opbouw die uitstekend aansluit op de inzet. Deze GPM mini kraakpersopbouw werd geleverd door Geesink Norba en heeft een laadvolume van 7 m3. Met een PTO van de versnellingsbak wordt de hydraulische pomp van de kraakperswagen aangedreven. De GPM mini vraagt uitzonderlijk weinig energie en heeft een laag geluidsniveau waardoor deze opbouw zeer geschikt is voor de inzet in stedelijke gebieden en de nauwe straten van Edam en Volendam.

Delen