China verscherpt acceptatiecriteria voor kunststoffen

15 september 2017
China verscherpt acceptatiecriteria voor kunststoffen China verscherpt acceptatiecriteria voor kunststoffen Zoom

Per direct heeft China haar acceptatiecriteria aangescherpt bij de import van papier en kunststoffen. Dit heeft consequenties voor veel relaties van Roele De Vries / GP Groot. De aangekondigde importstop heeft nu al effect op de afzet en de kostenvergoeding. Al enkele maanden zijn de gevolgen merkbaar in de markt voor gebruikte kunststoffen, met name in de minder hoogwaardige soorten kunststof en de (licht) vervuilde stromen.

Als inzamelaar zijn wij genoodzaakt deze aangescherpte acceptatiecriteria over te nemen. Het ingezamelde materiaal kan dan niet worden hergebruikt en moet tegen veel hogere kosten worden verwerkt. Hierdoor kunnen de aangeboden grondstoffen als een ander materiaal worden verrekend dan dat is opgegeven.

Om de maximale waarde uit het restmateriaal te blijven halen is het voor onze relaties belangrijk om de aan te bieden stromen zo goed mogelijk te scheiden. Onze collega’s van dochteronderneming Roele De Vries gaan onze relaties bij vragen de komende tijd adviseren bij het aanleveren van de grondstoffen conform de opgestelde verscherpte acceptatiecriteria. Samen streven we er naar het aangeboden restmateriaal zo goed mogelijk te scheiden zodat grondstoffen blijven behouden en een prijsverhoging en/of opbrengst beperkt kan blijven.

Weten wat er wel en niet in de foliezak mag? Download hier ons productblad.

 

Hefet u vragen naar aanleiding van dit bericht? Stuurt u dan een mail aan info@roeledevries.nl Onze collega’s helpen u verder.

Delen